Fabrică de procesare legume-fructe, deschisă cu fonduri europene, în atenţia DNA

fraudaProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor persoane pentru falsuri în acte.
Ailenei Mihai, administrator al SC Sabirob SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
Ștefan Dumitru, Varzari Mihai și Bîrsanu Cătălin, administratori ai unor societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
SC SABIROB SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 28 decembrie 2009, între inculpatul Ailenei Mihai, administrator al SC Sabirob SRL, și Agenția pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit a fost încheiat un contract de finanțare având ca obiect acordarea unei finanțări nerambursabile pentru proiectul ‘Fabrică de procesare legume și fructe în comuna Bălușeni, județul Botoșani’, în valoare de 8.146.907 lei (1.934.351 euro).
Anterior, dar și după încheierea contractului, inculpatul Ailenei Mihai, beneficiind și de ajutorul celorlalți inculpați, a depus la autoritatea contractantă mai multe documente incomplete sau false, în scopul de a maximiza bugetul acestui proiect, mai exact pentru a mări cheltuielile aferente proiectului respectiv, demersuri în urma cărora a reușit să obțină suma de 2.735.017,74 lei, reprezentând fonduri nerambursabile.
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 2.570.298, 40 lei, la care vor fi adăugate dobânzi și penalități calculate până la data plății efective.
În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților Ailenei Mihai, Bîrsanu Cătălin, Varzari Mihai și SC Sabirob SRL.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole