Exporturile de grâu se vor reduce

Acest an este cel mai bun din istorie în ceea ce privește exporturile de grâu din Uniunea Europeană.
grau
De la 1 iulie și până în prezent, au fost exportate dincolo de granițele Uniunii Europene, un număr de 5,06 milioane de tone de grâu. Cifra reprezintă un record absolut. Analiștii susțin însă că situația nu va mai continua să fie la fel de bună în perioada următoare deoarece cumpărătorii și-au făcut stocurile. În plus, grâul slab din Franța și Germania nu va fi niciodată preferat celui bun din Rusia și Ucraina.
„Cumpărătorii au făcut stocuri de grâu din UE insă aceasta nu inseamnă că situația va continua pe întreaga perioadă a sezonului. Există foarte mult grâu disponibil în alte părti și va exista foarte multă concurentă”, a declarat Amy Reynolds, economist șef la Consiliul Internațional al Cerealelor (IGC).
Franța și Germania au înregistrat recolte slabe în acest an din cauza precipitațiilor abundente. În acest an, Rusia a dominat vanzările de grâu pentru Egipt, cel mai mare cumpărător mondial de grâu, iar țara are toate atuurile pentru a-și consolida poziția de principal furnizor pentru al doilea an la rând. La începutul acestei luni, Institutul rus de studii agricole, Ikar, și-a imbunătătit estimările privind exporturile de grâu ale Rusiei în sezonul 2016-17 pană la un nivel record de 30 milioane tone.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole