EXPORTUL DE ANIMALE VII RAMANE UN SUBIECT PROBLEMATIC PENTRU ROMANIA

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a fost duminică, 26 noiembrie 2017, în comuna Bonțida din județul Cluj, la o fermă de carantină, unde sunt strânse mii de ovine care urmează să fie exportate.

Ferma de ovine din localitatea Răscruci, comuna Bonțida, vizitată duminică de șeful de la Agricultură, are o capacitate de 27.000 de capete și este prevăzută cu un centru de colectare de unde pleacă animalele la export. Potrivit președintelui APEROB, în acest moment sunt în fermă 12.000 de capete de ovine.

Președintele Asociației Producătorilor și Exportatorilor Români de Ovine și Bovine (APEROB) i-a cerut lui Petre Daea ajutorul pentru a debloca exportul de animale vii în Israel. Necazul exportatorilor de ovine și bovine este interdicția impusă de autoritățile din Israel pentru importurile de animale vii din România. Ministrul israelian al Agriculturii a decis anul acesta, în iunie, să interzică importurile de ovine și bovine românești, din cauza unor nereguli consatate în cazul transporturilor de animale vii.

Problema exportului de animale vii din România este un subiect sensibil, țara noastră riscă să fie anchetată de Comisia Europeană după ce au apărut o serie de imagini terifiante, revoltătoare cu chinurile și tortura la care sunt supuse animale exportate din România. Investigația a fost făcută de organizația Animals International, coordonată de Gabriel Păun, și pune accentul pe exportul animalelor vii în țările arabe.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult