VIDEO Exportul de animale vii către țările terțe a fost salvat!

Europarlamentarul Daniel Buda anunță azi, pe pagina sa oficială de socializare, o victorie la vot foarte importanta pentru crescătorii de animale din România.

„Mă bucur că astăzi, cu ocazia votului din cadrul Comisiei privind Protecția animalelor în timpul transportului din Parlamentul European, a fost votat compromisul pe care l-am propus împreună cu colega mea, Isabel Carvalhais, care permite continuarea transportului de animale vii către țările terțe.

„Cu toate acestea, votul de astăzi stabilește în mod clar că, pe timpul transportului, condițiile privind bunăstarea animalelor sunt nenegociabile și trebuie să fie asigurate la cele mai înalte standarde de calitate”, a scris eurodeputatul Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

În ceea ce privește transportul de animale vii în țările terțe, odată ce animalele trec frontiera UE, respectarea standardelor de bunăstare a animalelor poate fi dificil de garantat, atât în timpul călătoriei, cât și la sosire, deoarece țările terțe nu sunt obligate să respecte legislația UE. Planificarea necorespunzătoare a călătoriilor în ceea ce privește procedurile administrative, duratele de călătorie nerealiste și lipsa de coordonare cu punctele de frontieră, precum și o sarcină birocratică excesivă poate produce întârzieri, cu impact asupra bunăstării animalelor. Avem astăzi fermieri în interiorul UE a căror viață depind de exporturile de animale vii în țările terțe. De aceea, subliniez încă o dată necesitatea ca acest tip de comerț să rămână la îndemâna fermierilor UE, cu condiția ca normele de bunăstare a animalelor pe timpul transportului să fie respectate. În acest raport, ne-am propus trecerea la carcase, într-un interval de timp rezonabil, acolo unde se acceptă acest lucru. Știm cu toții că rețelele de abatorizare nu pot să apară de azi pe mâine. Totuși, dezvoltarea rețelei de abatorizare cât mai aproape de poarta fermei ar avea un impact pozitiv, ne-ar permite să ne atingem obiectivele de mediu în ceea ce privește reducerea transportului de animale vii, dar am și crea plus valoare”, a mai spus Daniel Buda în cadrul ultimei reuniuni a Comisiei privind Protecția animalelor în timpul transportului, din Parlamentul European.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole