EXPERT AGRIBUSINESS FUNDULEA – SEMINȚE ROMÂNEȘTI – SOLUȚII CÂȘTIGĂTOARE

În curând pe piața, soiurile de grâu EXPERT AGRIBUSINESS FUNDULEA!

EXPERT AGRIBUSINESS FUNDULEASe lucrează pentru crearea soiurilor de grâu ale companiei EXPERT AGRIBUSINESS FUNDULEA de peste 7 ani.

Am început, așa cum este corect în ameliorare, prin a efectua hibridări între diferite soiuri colecționate, apoi au urmat generații intense de selecție și stabilizare a celor mai bune dintre ele.

În acest moment s-a reusit stabilizarea a 18 descendente, care se diferențiază din punct de vedere al însușirilor morfo-fiziologice, de productivitate, de rezistența la principalele boli foliare și ale bobului, cât și dăunători, dar și cu calitate deosebită în ceea ce privește conținutul de proteină, conținutul de gluten și calitatea acestuia.

În acest sezon suntem în etapa de înmulțire a descendentelor, Sămânța amelioratorului, testarea lor și pentru capacitatea de producție, astfel încât, în sezonul 2023-2024 să putem înscrie pentru testare oficială în vederea înregistrării, primele doua și cele mai bune descendente-viitoare soiuri EXPERT AGRIBUSINESS FUNDULEA.

EXPERT AGRIBUSINESS FUNDULEA

În același timp, se lucrează intens și sustinut și pentru testarea diferitelor tehnologii de nutriția plantelor, astfel încât, la finalul procesului de înregistrare să putem oferi fermierilor informații corecte, tehnologii complete de nutriție, cât și variante eficiente pentru menținerea stării fitosanitare a culturilor de grâu.

EXPERT AGRIBUSINESS FUNDULEA

Întrucât traversăm o perioada dificilă pentru cultura grâului și nu numai, cu alternante de temperatură între zi și noapte, dar și de la o zi la alta, cu secetă pedologică severă în unele zone ale țării, dar și cu exces de umiditate în alte zone, venim și cu câteva recomandari pentru fermierii care sunt la început de drum:

  • Fertilizarea echilibrată, cu doze mici-moderate de îngrășăminte chimice solide, ținând cont de temperaturile și precipitațiile care se înregistrează;

  • Efecuarea tratamentului T1, în care să se utilizeze produse fitosanitare doar pe baza observațiilor din câmp și a recomandărilor specialiștilor și, intotdeauna preventive și nu curativ.

  • În zonele cu umiditate mai pronunțată să se monitorizeze apariția făinării și efectuarea tratamentului preventiv în T1, cu produsele omologate pentru acest agent patogen;

  • Să se utilizeze îngrășăminte foliare biologice care atenuează efectele șocurilor termice și eventualele efecte de fitotoxicitate ale produselor chimice utilizate în T1.

Pentru că suntem alături de fermieri, îi întâmpinăm cu recomandarile si sfaturile noastre.

Împreună cultivăm și creștem performanța în agricultura românească!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole