Exemplul unei initiative de combatere a dependentei de internet a copiilor

Un oraș din Indonezia speră că, ajutati de natura, sa poata salva copiii de dependența de internet. Dar pot puii și copacii să înlocuiască cu adevărat iPhone-urile și televizoarele inteligente?

Orașul Bandung din West Java a lansat un program pilot pentru a îndepărta elevii de ecrane, oferindu-le copiilor pui și semințe de chili, în speranța că acestia vor petrece mai puțin timp pe dispozitive electronice și mai mult timp îngrijind animalele de companie sau plantele lor.
Guvernul Bandung a spus că 2.000 de pui și 1.500 de semințe de chili sunt furnizate la 10 școli elementare și două licee din oraș, care se află la aproximativ 150 de kilometri sud-est de capitala Jakarta.
Primarul Oded M. Danial a organizat o ceremonie simbolică de predare, la începutul acestei săptămâni, pentru a lansa programul. El a spus că speră că proiectul va ajuta copiii să folosească mai rar gadgeturile electronice, dar că autoritățile locale din invatamant au nevoie de timp pentru a-l evalua.

Câțiva părinți din Bandung au devenit susținători ai programului supranumit “chickenization”, potrivit unui articol postat pe site-ul oficial al administrației locale.
“Este bine să crești disciplina copiilor. Grija pentru plante este mai bună decât să te joci cu telefoanele mobile”, a spus localnicul Elis Puri. Fiicei lui Elis i s-au dat semințe de chili.
Câțiva copii cărora li s-au oferit pui au spus că au diverse planuri pentru păsări. Un elev din clasa a cincea a spus că speră să crească pui si in viitor, în timp ce un elev de șaptesprezece ani a spus că speră să aibă grijă de puiul său până când va fi suficient de mare pentru a-l găti.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole