22 aprilie 2021 - 02:50

Exemplu de buna practica – Ferma de familie, promovata la Iasi

Recent, Direcția Agricolă Iași a organizat un eveniment, având în vedere rolul și importanța fermelor familiale la nivel mondial și național, precum și necesitatea promovării exemplelor de bună practică pentru multiplicarea fermelor familiale de succes. Direcția pentru Agricultură Județeană Iași (DAJ) împreună cu Primăria Comunei Popești și în colaborare cu Asociația Grupul de Acțiune Locală Stejarii Argintii a organizat  în Comuna Popești evenimentul ,,Ferma familială din județul Iași – exemplu de bună practică”.
 
Cei de la DADR spun că scopul evenimentului a fost promovarea exemplelor de bună practică pentru multiplicarea fermelor familiale de succes și s-a desfășurat în cadrul unei întâlniri în sediul Primăriei Popești și a unei vizite la o fermă familială zootehnică, care beneficiază de fonduri europene, îndeplinește condițiile privind obținerea unui lapte igienic prin utilizarea mulsului mecanic și cele privind gestionarea gunoiului de grajd.
          
Vizita la fermă a constat în prezentarea bunei practici realizate de o familie tânâră din comuna Popești și în schimbul de experiență între crescătorii de animale și specialiștii participanți mai explică cei de la DADR. 
 
La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor publice regionale și județene de profil, ai administrației publice locale și crescători de animale din zonă.