Executări silite în fermele din România! Fermierii cer măsuri urgente de la premierul Ciolacu

Fermierii din România se confruntă cu probleme din ce în ce mai grave, iar o parte dintre ei sunt pe cale să-și piardă fermele în urma executărilor silite. Problema a ajuns și pe masa premierului Marcel Ciolacu, susține președintele Sindicatului Fermierilor Patrioți, Ștefan Muscă.

Potrivit acestuia, reprezentanții Guvernului urmează să aibă o întâlnire cu fermierii, în care se va discuta și această problemă. Cerința fermierilor este să se găsească o soluție prin care agricultorii să nu mai poată fi executați fără hotărâre judecătorească în acest sens.

”Primul punct pe care l-am cerut premierului este eliminarea executării silite fără o hotărâre judecătorească. Este strigător la cer ce fac executorii în România, fără să aștepte absolut nimic. Cum au văzut că s-a dat o ordonanță că vom avea posibilitatea să amânăm ratele, imediat au pătruns în fermele oamenilor și le iau utilajele din curte fără să aștepte absolut nimic”, a precizat Ștefan Muscă pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Totodată, fermierii nu sunt total mulțumiți nici de Creditul Fermierilor, măsura adoptată recent de Guvern pentru sprijinirea fermierilor printr-un credit de capital de lucru cu dobândă de 1,95% pe an și ROBOR subvenționat de stat. 

”Avem acest credit cu capital de lucru, creditul fermierilor. Chiar azi i-am trimis câteva mesaje domnului ministru, eram în CEC, am fost să întreb dacă au primit normele de aplicare, nu erau primite toate. În mare, angajatul CEC-ului mi-a spus așa: 80% va fi garantat de către fondurile de garantare, 20% trebuie să venim noi cu garantare. Trebuie să plătim comisionul fondului de garantare din buzunarul nostru, trebuie să plătim comisionul către bancă din buzunarul nostru. Deci singura facilitate este că plătesc ei ROBOR-ul, dar dacă ai o întârziere la plată, nu te încadrezi”, a mai spus Ștefan Muscă.

Aceste probleme, dar și altele de pe lista de revendicări a fermierilor, urmează să fie discutate în grupul de lucru înființat la sediul Guvernului, în cursul săptămânii viitoare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole