EXCLUSIV:Dimitrie Muscă, fermier: Am văzut terenuri de vânzare în zona Arad-Oradea cu 25.000-30.000 de euro/hectarul

musca Dimitrie Muscă este unul dintre cei mai importanţi fermieri din Vestul ţării  şi din întreaga Românie. Împreună cu oamenii din zona lui, la Curtici, a pus bazele unui adevărat „imperiu” cu peste 7.500 de hectare de teren. 
Deşi administrează o suprafaţă aşa de mare, Muscă este mereu în căutare de noi terenuri pe care să îşi dezvolte afacerile în agricultură , aşa că actuala forma a Legii Vânzării Terenurlor, care le dă străiniloro prea mare libertate la cumpărarea de terenuri.
Prezent în studioul AGRO TV el a declarat că i s-a promis că până la încheierea actualei sesiuni parlamentare se va reveni asupra acului normativ care acum nu face altceva decât să permită românilor să renunţe la ce au ei mai valoros, la pământ, şi să ia decizii care o să aibă efecte devastatoare pe termen lung.
„Avem promisiunea că până la sfârşitul sesiunii parlamentare să se rezolve problema legii vânzării terenurilor. Cei care au spus că nu îi lasă UE, au greşit. UE a spus să mergem acasă să ne rezolvăm problema. Deci trebuie rezolvată aici’”, a spus el.
Mai mult, Muscă spune că preţurile unor terenuri din Vestul ţării au ajuns să fie evaluate la sume apropiate de cele ale terenurilor din străinătate, ceea ce arată clar că România a devenit un punct de interes pentru străini, aşa că pe piaţă auapărut preţuri care nu sunt accesibile românilor.
„Am văzut terenuri de vânzare în zona Arad-Oradea  cu 25.000-30.000 de euro/hectarul. Bine, nu le cumpără nimeni, dar astea sunt preţurile…Un italian de la mine, de la Arad, a vrut să vândă un teren acolo, la mine, un teren cu 9200 de euro/ha. Eu i-am oferit 10.000 de euro, dar nu mi l-a vândut mie, ci tot unui străin, unui neamţ. Vă daţi seama ce oameni sunt astia?”, a zis Muscă.(Sursa: Agropress.ro)
 
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole