EXCLUSIV:Ajutor de minimis pentru berbeci de rasă: Vezi către ce animale se vor orienta crescătorii de oi

DSCN6771După ce în urmă cu câteva zile a fost reluată discuţia despre sprijinirea crescătorilor de ovine şi caprine interesaţi de achiziţionarea de berbeci/ţapi de rasă, prin acordarea de ajutoare băneşti, oierii au cerut, prin liderul lor, secretarul general al ROMOVIS, Ionică Nechifor, ajutorul cercetătorilor români.
Acesta a afirmat că oierii ar prefera să opteze pentru rase autohtone sau pentru unele din import, dacă acestea sunt verificate şi aprobate de cercetătorii români, care sunt mult mai sinceri cu fermierii, decât comercianţii, care au tendinţa de a exagera, pentru a-şi vinde marfa.
„Ajutoarele de minimis pentru achiziţionarea de berbeci/ţapi de rasă sunt incluse într-un  program de 5 ani, prin care am estimat că putem aduce îmbunătăţiri pe carne şi lapte. Programul s-a întrerupt anul trecut şi am insistat să fie reluat pentru a face ceva ca să îmbunătăţim producţia de carne şi lapte. Am înţeles că prin program vor fi derulate 6 milioane de euro. Vor veni şi berbeci din afară, dar eu îmi doresc să le fie verificată compatibilitatea genetică cu rasele noastre autohtone, să vedem dacă se potrivesc cu România. Încet-încet, fermierul român încearcă să se întoarcă către rasele româneşti care au fost garantate de cineva, mai ales de cercetătorii români.  Nu zic să nu vină animale din străinătate, dar insist ca acestea să fie verificate de cercetătorii noştri”, a declarat Ionică Nechifor, pentru agro-tv.ro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole