EXCLUSIV: Zoltan Haller, fermier: Mulţi crescători de bovine vor intra în greva foamei

baltataLiderul Asociaţiei Crescătorilor de Bălţate Româneşti, Zoltan Haller, a explicat de ce situaţia crescătorilor de bovine din România este atât de sumbră în acest an şi ce se va întâmpla dacă subvenţiile vor mai întârzia să intre în conturile oamenilor:
„În acest moment circa 10% din 119.000 de fermieri sunt plătiţi, au primit subvenţiile. Restul, cu o plată medie de 4000 de fermieri/zi la APIA, vor fi plătiţi într-o perioadă care poate fi estimată. Noi am calculat-o la 27 de zile, dar, dacă ne gândim că acestea sunt zile lucrătoare, ne dăm seama că vom ajunge în septembrie şi plăţile nu vor fi făcute. Softul încă nu e finalizat. Se lucrează la rezolvarea problemelor, iar angajaţii APIA trebuie să reia fiecare dosar în parte după rectificarea acestor erori. În condiţiile în care preţul laptelui este de 80 de ani, iar procesatorii pot aduce lapte la preţuri mult mai mici, prevăd un viitor sumbru. Mulţi crescători de bovine vor intra în greva foamei”, a anunţat Zoltan Haller. (Sursa: agropress.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole