20 ianuarie 2022 - 03:12

EXCLUSIV: VIETNAM ESTE PE CALE DE A GASI VACCINUL IMPOTRIVA PESTEI PORCINE AFRICANE

Ministrul agriculturii din Vietnam, Nguyen Xuan Cuong, a declarat în cadrul unei conferinţe organizate în data de 2 iulie 2019 faptul că ţara a înregistrat un succes inițial în crearea unui vaccin pentru combaterea Pestei Porcine Africane (PPA). Acesta a menționat că Societatea Națională pentru Medicamente Veterinare (NAVETCO) și Oficiul Regional pentru Sănătatea Animalelor nr. 6 (RAHO6), au efectuat o serie de investigații comune.

Potrivit agenției oficiale de știri din Vietnam (VNA), ministrul  a declarat: „Cred că suntem pe drumul cel bun, iar în curând vom avea un vaccin”.

Conform unui raport al televiziuii de stat a ţării (VTV), vaccinul este dezvoltat în cadrul Universităţii Naționale de Agricultură din Vietnam și a fost testat în laboratorul său și în 3 ferme de porci, în provinciile Hung Yen, Ha Nam și Thai Binh, în nordul ţării.

Potrivit raportului VTV, în studiile inițiale, 31 din 33 de porci injectați cu vaccinul de test au rămas sănătoși după ce au primit 2 doze pe o perioadă de câteva luni luni de zile. Din totalul animalelor vaccinate, 15 porci şi 16 scroafe din 18 destinate sacrificării au rămas în stare bună de sănătate, iar unele scroafe au dau naștere unor purcei sănătoși. Alti porci din ferme care nu au primit vaccinul au murit din cauza virusului.

Nguyen Xuan Cuong a adăugat că seriile de probe de carne de porc infectate care au supraviețuit bolii vor fi trimise organizațiilor internaționale de sănătate animală pentru cercetări viitoare, iar directorul universității, Nguyen Thi Lan, a declarat că vaccinul necesită în continuare cercetări suplimentare și este nevoie de testarea acestuia la scară mai largă.

Ţinând cont de complexitatea virusului, eficienţa concludentă a acestuia în practică rămâne să fie stabilită, însă, nu este deloc uşor de neglijat faptul că un progres major în combaterea Pestei Porcine Africane a fost realizat. Astfel ne putem aştepta ca în curând Vietnam-ul să producă un vaccin împotriva PPA.

  1. Iată si o veste buna, sa dea Domnul sa scapam de nenorocirea asta. Eu sunt medic veterinar de libera practica si am fost detasata in jud Braila la cateva actiuni
    de eradicare si stiu ce inseamna pesta africana. Si in Europa sunt incercari si in America dar nu conteaza cine va reusi, in cativa ani trebuie sa scapam de acest flagel. Altfel nu stiu ce o sa se intample. Felicitari pt articol si pentru schimbarea orientarii, ca puneti din ce in ce mai multe articole de-astea de specialitate. E bine, pentru ca noi, specialistii, avem nevoie de informatii de ultima ora cum ati inceput sa ne oferiti pe site.

Comments are closed.