EXCLUSIV! Valoarea despagubirilor pentru seceta! Anuntul facut de Emil Dumitru

Despăgubirile pentru secetă sunt subiectul cel mai arzător în agricultura românească în ultima vreme. Mulți fermieri așteaptă cât mai repede aceste ajutoare, în condițiile în care culturile le-au fost calamitate în proporții uriașe, iar fără acești bani nu vor putea să-și ducă mai departe afacerile.

În cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, ministrul secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Emil Dumitru, a anunțat care va fi valoarea la hectar a sprijinului primit de fermierii români afectați de secetă. Potrivit oficialului MADR, di simulările realizate în cadrul Ministerului rezultă că valoarea despăgubirilor s-ar ridica undeva la 200 de euro per hectar.

„Nu vreau să le promit cifre fermierilor, însă din simulările pe care le-am făcut pe o suprafață calamitată de aproximativ 1,4 milioane de hectare, rezultă că am avea nevoie de la Ministerul Finanțelor Publice de o sumă undeva la 280-300 de milioane de euro. Cu alte cuvinte, sprijinul s-ar ridica undeva la 200 de euro per hectar, sau ceva mai puțin de 1.000 lei”, a declarat ministrul secretar de stat, Emil Dumitru, în direct la AGRO TV.

În ceea ce privește data la care fermierii vor primii aceste despăgubiri, Emil Dumitru a subliniat că nu poate să dea o dată exactă la acest moment, însă speră ca agricultorii să aibă banii în cont până la data de 15 septembrie.

Reamintim că înainte de calculele finale și efectuarea plăților, ministerul trebuie să se încheie evaluarea pagubelor cauzate de secetă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole