EXCLUSIV Valoarea despagubirilor pentru culturile de grau – 925 lei/ha

Despăgubirile pentru secetă sunt subiectul cel mai arzător în agricultura românească în ultima vreme. Mulți fermieri așteaptă cât mai repede aceste ajutoare, în condițiile în care culturile le-au fost calamitate în proporții uriașe, iar fără acești bani nu vor putea să-și ducă mai departe afacerile.

În cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, ministrul secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, George Scarlat, a anunțat în exclusivitate valoarea despăgubirilor pentru culturile de grâu calamitate. Potrivit oficialului MADR, în draftul actual din cadrul ministerului, valoarea despăgubirilor se ridică la 925 de lei per hectar pentru culturile de grâu calamitate.

”Campania de colectare a datelor s-a încheiat pe 15 iunie, avem un raport în cadrul ministerului și așa cum am previzionat, suprafața calamitată este în jur de 1,2 milioane de hectare, cu o pondere semnificativă la cultura de grâu – 71%. (…) Vreau să vă spun că astăzi, 1 iulie, în cadrul MADR, am încercat să definitivăm actul normativ. Cred că cel mai târziu va pleca mâine către Comisia Europeană pentru preaviz. (…) Încă mai sunt mici reglaje. Suma va fi în jur de 925 de lei/hectar la grâu”, a declarat George Scarlat în exclusivitate pentru AGRO TV.

George Scarlat a mai precizat faptul că deși în actualul draft, valoarea despăgubirilor pentru grâu este de 925 lei/ha, există în continuare demersuri în cadrul ministerului pentru ca această sumă să fie ridicată la 1000 lei/ha.

”Eu sper totuși să reușim să ridicăm această sumă până la 1000 lei/ha. Nu este încă o decizie finală. Va trebui să obținem un aviz din partea Ministerului de Finanțe”, a mai adăugat oficialul MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole