EXCLUSIV: Sesiunea de depunere de dosare pentru tinerii fermieri din zona non-montană s-a încheiat. Vezi concluziile!

tanar_tristÎn cursul zilei de 1 august Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat că a fost atins plafonul maxim pentru Submăsura pentru Instalarea Tinerilor Fermieri pentru zonele non-montane.
La final de sesiune de depunere, preşedintele Asociaţiei Tânărul Fermier, Marian Vişu-Iliescu, a declarat că în 2016 anunţul a venit aşa de brusc deoarece banii au fost puţini, iar condiţiile restrictive pentru tineri.
„O mare parte din Ardeal  şi nu numai intră pe zona montană şi acolo mai sunt bani pentru instalarea tinerilor fermieri. Per global, însă, anul acesta au fost puţini bani pentru tineri decât în alţi ani, iar perioada de depunere a fost foarte scurtă. Sunt mulţi tineri care au rămas pe dinafară din cauza  softului APIA sau din cauza birocraţiei, pentru că acesta acceptă cifre însoţite de două zecimale. Cei mai afectaţi au fost cei care fac legumicultură, care au avut probleme mari. În aceste condiţii nu vom reuşi să ajungem curând la întinerirea satelor româneşti aşa cum ne-am propus”, a afrimat Vişu-Iliescu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole