EXCLUSIV! Relatari din zona inchisa – primari din comunele sucevene descriu situatia

Ministrul de Interne a anunțat aseară că a fost emisă Ordonanța Militară numărul 6, prin care municipiul Suceava şi localităţile Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei intră în carantină totală.  Toate autoritățile locale s-au mobilizat și au grijă ca situația să fie sub control în fiecare comună în parte.

Vasile Andriciuc
În comuna Șcheia, primarul Vasile Andriciuc a declarat pentru Agro TV că mașinile poliției locale circulă prin localități și se face apel la ca toți cetățenii să fie prudenți, să stea în case, să respecte carantina acolo unde este cazul.
 
„Comuna Șcheia est formată din 5 sate și sunt 12.600 de locuitori, este cea mai mare comună ca număr de locuitori, din județul Suceava. Sunt 12.600 de locuitori oficial iar neoficial sunt 15.000 pentru mulți nu au mutațiile făcute. Sunt persoane care au revenit în țară în perioada asta dar ei au fost la izolare, într-un hotel aici, unde a fost un centru de carantină. Nu am avut persoane care să nu respecte ordonanța militară.” mai spune primarul din comuna Șcheia.
 
Pentru cei 5.200 de locuitori din comuna Mitocu Dragomirnei, autoritățile monitorizează zilnic tot ce se întîmplă și imediat ce apare o problemă se găsesc soluții.
 
Dănuț Solcan

„605 sunt locuitori peste 65 de ani. Avem 40 de cazuri mai deosebite. 17 sunt fără nici un aparținător, 13 sunt vizitați de aparținători care nu locuiesc aici. Până alaltăieri au fost 25 de persoane în carantină dintre care 5 au ieșit  după perioada de 14 zile. Nu am avut nici o persoană cu coronavirus. Totul a plecat de la 3-4 asistente medicale care au lucrat în Spitalul județean Suceava. Pentru că soțul unei asistente lucra în primărie ca viceprimar, acesta a fost izolat la domiciliu imediat ce s-a auzit lucrul acesta. A stat așa până a venit confirmarea soției lui. După aceea a intrat din nou în perioada de 14 zile ca izolare. Eu în fiecare zi iau legătura cu cei 19 izolați la domiciliu iar până în prezent nu am avut probleme deosebite.”  precizează pentru Agro TV primarul Dănuț Solcan.
 
Viorel Cucu

În comuna Adânca edilul Viorel Cucu a explicat pentru Agro TV că toată comuna este bine păzită de forțele de ordine pentru ca situația să fie bună.
 
„Totul este verificat, nu intră și nu iese nimeni fără să justifice motivul. Am luat legătura cu toți patronii de magazine sătești pentru a fi făcută aprovizionarea cât mai bine. Persoanele de peste 65 de ani sunt monitorizate de peste o săptămînă și ceva. Avem 28 de persoane cu risc mai mărișor dar avem grijă de tot ce au nevoie. Au fost vizitate la domiciliu, le-au fost asigurate lemne, alimente de bază, medicamente. Orice persoană care este în autoizolare este verificată. Au fost peste 100 de persoane în autoizolare și au rămas 85 de persoane. Astăzi au ieșit 35 din autoizolare și avem 34 de locuințe în atenție. Comuna are 4360 de locuitori împărțiți în trei sate: Adâncata, Fetești și Călugăreni.” adaugă primarul Viorel Cucu.
 
Situația este monitorizată în toate localitățile ce se află în carantină din județul Suceava.
 
Autor – Daria Diaconiuc

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole