27 octombrie 2021 - 09:59

Ministrul Mediului, anunț de ULTIMĂ ORĂ privind aplicarea îngrășămintelor in perioadele de interdicție

Veste bună pentru fermierii români din zonele de câmpie! Aceștia vor putea să aplice îngrășăminte chimice la culturile de toamnă și primăvară și în perioadele de interdicție, se arată într-o propunere a ministrului mediului, Tanczos Barna. Acesta a explicat în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport” propunerile pentru codul de bune practici au fost trimise către Ministerul Agriculturii, iar ordinul din partea celor doi miniștri urmează să apară în zilele următoare.

”Astăzi am semnat din partea Ministerului Mediului varianta pe care o propunem noi și care va ajunge la Ministerul Agriculturii. Probabil, în câteva zile va apărea și ordinul comun de ministru, cu cele două semnături de la mine și de la domnul Oros”, a precizat Tanczos Barna.

Potrivit ministrului mediului, fermierii vor avea voie să aplice îngrășăminte în perioadele de interdicție în limita a 50 kg azot/hectar.

”Am actualizat datele climatice cu privire la stabilirea ordinelor de interdicție. Un lucru extrem de important pentru fermieri, mai ales în zona de sud, zona de câmpie, am permis ca pentru culturile de toamnă și pentru cele de primăvară, cele timpurii, să existe în cadrul acestor perioade de interdicție o derogare, iar anumite cantități de îngrășământ să poată fi împrăștiate și în această perioadă. Ideea este ca noi, fermierii, să putem împrăștia îngrășămintele chimice în acea perioadă de interdicție în limita a 50 kg azot/hectar, astfel încât să avem culturile îngrijite așa cum trebuie și să le putem asigura tot ce trebuie”, a precizat Tanczos Barna în exclusivitate pentru AGRO TV.

Știre în curs de actualizare.

Comments are closed.