EXCLUSIV: Cristian Lungu, fermier: Abatorul nu îți mai ia vaca dacă nu o dai degeaba

vaci_fermierCristian Lungu este fermier și președinte de asociație de crescători de animale. El este unul dintre cei care suferă în această perioadă din cauza crizei profunde în care se află fermele de vaci de lapte din România. 
Acesta a povestit pentru AGRO TV cum fermierii sunt obligați să renunțe la vaci pentru ca să nu le moară, de foame, în curte.
„Într-o familie, dacă un membru o duce rău, toți ceilalți îi ar în ajutor. La noi, fermele de vaci de lapte sunt la pământ și uitați-vă ce se întâmplă! Ducem animalele la tăiat, dar abatorul nu vrea să le mai ia decât dacă le dai degeaba și le dai…ca să nu îți moară în curte și să trebuiască să plătești 1.200 de lei celor de la Protan, ca să ia cadavrul.  De ce își bat joc de fermieri și nu le dau subvențiile? Venim după un an greu, de secetă și avem probleme mari”, a povestit Lungu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole