EXCLUSIV: Costel Caraş, fermier: Nici 70% din fermieri nu şi-au primit subvenţiile. Anul următor va fi crâncen

euro-timpFermierul Costel Caraş, care a făcut greva foamei în faţa Ministerului Agriculturii, renunţând la aceasta până în 15 august, cu condiţia să fie plătite subvenţiile fermierilor, a declarat pentru AGRO TV că, în ciuda promisiunilor oficiale, procentul de plăţi este departe de cel promis.
„Am primit semnale de peste tot din ţară şi acum nu sunt plătiţi nici 70% din bani, aşa că, cel mai probabil, ne întoarcem la proteste. Mulţi fermieri ni se vor alătura la proteste. Unii, 16 s-au înscris oficial pe lista cu greviştii, alţii, deşi vor fi cu noi, nu şi-au trecut numele pe listă, de frica unor eventuale represalii”, a declarat Caraş.
El a subliniat faptul că, deşi unii dintre protestatari şi-au primit banii acest lucru nu înseamnă că îi vor abandona pe cei la care nu au ajuns încă subvenţiile, aşa că nu vor abandona protestele.
„Dacă noi ne-am luat banii,nu înseamnă că nu ieşim. Trebuie să facem ceva acum fiindcă anul următor va fi crâncen fiindcă vor interveni foarte dur condiţionalităţile la sprijinul cuplat, care, dacă nu se vor respecta, nu se vor primi banii. Avem o problemă cu aspectul legat de trasabilitate, care e demenţial. Astfel, dacă eu ţi-am vândut un animal, am anunţat şi dacă tu nu ai anunţat, rămânem fără bani amândoi. Mi-e teamă de ce va urma”, spune Caraş.
Acesta anunţă că azi va reveni cu noutăţi legate de continuarea sau nu a protestelor.
 
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole