EXCLUSIV: Claudiu Frânc (FCBR): Oameni buni, am tăiat 40% din vacile de carne din 2015 încoace

franc_claudiuClaudiu Frânc, reprezentantul crescătorilor de vaci din România, a atras atenţia la Meat&Milk asupra faptului că sectorul creşterii de bovine este în pericol şi tinde să dispară, din cauza lipsei de interes a autorităţilor pentru el:

“Producătorul suferă din cauza lipsei de susţinere a statului. Mă ocup de 25 de ani de bovine şi văd că nu există ferme care să se poată susţine singure. Dispar ferme…Oameni buni, am tăiat 40% din vacile de carne din 2015 încoace. Dacă dispare sectorul, nu se mai reface decât în 15 ani. Oamenii care pleacă de la munte, unde a crescut vaci, şi se obişnuieşte la câmpie, nu se mai întoarce la munte, după”,  a atenţionat Frânc.

El a precizat că nu îşi doreşte o nouă subvenţie pentru crescătorii de vaci, pe care îi reprezintă, ci doar un ajutor temporar care să îi ajute pe fermieri să iasă din  impas.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult