EXCLUSIV: Care sunt cele două sectoare din agricultură care sunt bine puse la punct

albineDupă ce au fost făcute investiții masive în agricultura românească, două sectoare s-au ridicat și cer piețe noi, în care să își trimită produsele.
Adrian Rădulescu, fost consilier prezidențial pentru Agricultură, a afirmat că în sector cele mai bune auspicii sunt pentru apicultură și creșterea oilor, care se vor dezvolta și în perioada următoare:
„Sunt două sectoare din agricultura din România care sunt foarte bine puse la punct și au nevoie de piețe. Primul este cel al mierii de albine și al doilea este al ovinelor, pentru ele trebuie să găsim piețe. În rest nu mai avem mare lucru. Gâște nu mai avem, rațe nu avem, deci trebuie să mizăm pe ce este”, spune Rădulescu. (Sursa: agropress.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. De 30 de ani fac apicultura,am chinuit mult,am vazut multe ,stiu multe dar pe mine nu ma mai intreaba nimenea nimic . Lumea zice ca stie chiar si faera sa studieze ,sau sa traiasca experiente. Cum se intampla ca atunci,in trecut(anii’90) cu un efectiv mic de stupi castgam pin miere bine,acum cu efective mari nu mai fac miere si cheltuiesc mult. Schimbarile de clima sunt dramatice,chimizarea excesiva a culturilor aduc mari pagube apicultorilor. Productia de miere ar trebui considerata secundara,prioritara pt. tara este aportul albinei prin polenizarea culturilor entomofile.Apicultura din acest motiv ar trebui sa fie „regina” zootehniei ,asta doar daca omenirea vrea sa mai existe … Amatoismul se manifesta in toate domeniile,din pacate. In ce priveste activitatea de oierit: langa livada mea am o turma de 200-300 de capre pe o pasune de doar 12,5 ha. Mi-au distrus nucii de pe10 ha.in trei ani la rand. In legea pasunatului se mentioneaza doar incarcatura minima pe ha. si nu si cea maxima.Nimenea nu se intreaba de unde traiesc animalele acelea pe seceta sau iarna ? Multe-ar fi de zis…Sa auzim de mai bine pt. noi si tara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole