EXCLUSIV! Când ajung noile ajutoare europene în conturile fermierilor români

Noile ajutoare acordate de Comisia Europeană în contextul crizei provocate de războiul din Ucraina ar urma să ajungă în conturi până la toamnă. Informația a fost dezvăluită în direct la AGRO TV de Achim Irimescu, Ministru Plenipotențiar în cadrul Reprezentanţei României la Uniunea Europeană.

Potrivit lui Achim Irimescu, pachetul de măsuri ce vizează creșterea producției agroalimentare în Uniunea Europeană include, printre altele, un buget de 500 milioane euro distribuit statelor europene, bani care vor ajunge la fermieri.

”Președinția franceză a insistat la consiliul din 2 martie ca să vină Comisia Europeană cu un pachet de propuneri care să permită creșterea producției agroalimentare. În acest sens, în Comitetul Special Agricol, Comisia a venit cu o serie de propuneri. Una dintre ele vizează un pachet de 500 milioane euro care se distribuie statelor membre; pentru România ar veni cam 25 milioane euro pentru ajutoarele fermierilor. O altă măsură este depozitarea privată pentru sectorul cărnii de porc. De asemenea, s-au avut în vedere soluții pentru creșterea producției, cea mai la îndemână fiind ca în zonele de interes ecologic să se utilizeze terenul lăsat pârloagă.

În proiectul de regulament se spune că plățile trebuie să fie făcute undeva până în toamnă. (…) Comisia are în vedere ca pe 23 martie să vină cu un pachet de măsuri și cu o comunicare privind securitatea alimentară, dar deja sunt regulamente care pornesc pe circuit pentru aprobare”, a precizat Achim Irimescu pentru AGRO TV, în cadrul emisiunii ”Agricultura, o șansă pentru România”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole