Fermieri excluși din Programul Tomata! Vezi ce nereguli s-au descoperit la controalele DAJ!

S-au înscris în Programul Tomata, cu gândul la ajutorul de minimis de 3000 de euro, însă nu au respectat regulile.

Este cazul mai multor legumicultori din Buzău care au fost excluși din Programul Tomata.

Potrivit șefului Direcției pentru Agriciultură Județeană (DAJ) Buzău, Cosmin Florea, 18 fermieri, printre care și legumicultori din Glodeanu Sărat, nu vor primi ajutoarele de minimis în valoare de 3000 de euro pentru că, în urma controalelor efectuate în teren, s-a constatat că nu au îndeplinit toate cerințele impuse prin Programul Tomata.

„În total sunt 18 legumicultori excluși din Programul Tomata. În urma controalelor făcute în solarii, colegii mei au constatat fie că nu aveau suprafața minimă impusă, respectiv o mie de metri pătrați, fie că plantele aveau un stadiu nesatisfăcător de dezvoltare și atunci nu se încadrau cu valorificarea producției minime impuse, respectiv 3 tone”, a declarat pentru AgroTV directorul DAJ Buzău, Cosmin Florea.

Printre cei 18 fermieri excluși din Programul Tomata sunt și legumicultori din Glodeanu Sărat, însă alții decât cei trei cultivatori cercetați în dosarul care vizează folosirea substanțelor neomologate pentru stropirea legumelor.

„După scandalul din luna mai, se iau probe săptămânal și se testează legumele din Buzău. Până acum, rezultatele analizelor nu au indicat niciun fel de probleme care să pună în pericol sănătatea consumatorilor”, a mai spus Cosmin Florea.

- Publicitate -

Amintim că, recent Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a afișat pe site-ul propriu, în secțiunea „Transparență Decizională”, un proiect de Hotărâre de Guvern prin care se propune prelungirea valorificării tomatelor și în perioada 1-15 iulie 2023, inclusiv, adică cu două săptămâni față de termenul stabilit inițial în Programul Tomata.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole