28 mai 2022 - 13:48

Evolutie incendiara de PPA la nivelul unui judet. Comune intregi in care se fac eutanasieri masive ale porcilor.

În cursul zilei de 8.07.2019, în baza unei hotărâri a Comitetului județean pentru situații de urgență, autoritățile au început sacrificarea porcilor din comuna doljeană Teasc.

„Azi (marţi, n.red.) am început sacrificarea tuturor porcilor din Teasc, iar de mâine, tot prin aceeaşi hotărâre a Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, începem în satul Nedeia, comuna Gighera, pentru că boala a avut o evoluţie extraordinară: în trei săptămâni am identificat noi focare de pestă porcină în Bechet, Ostroveni, Zăval, Gighera, Nedeia, Măceşu de Jos, Măceşu de Sus, Cârna. Nu mai vorbim de Teasc care a fost prima localitate unde am identificat focare de pestă porcină, iar boala a evoluat extraordinar de rapid”, a declarat Prefectul judeţului Dolj, Narcis Purcărescu, pentru Agerpress.

Potrivit domnului Purcărescu, la ultima inventariere se aflau aproximativ 1000 de animale în satele Nedeia, Zăval și Gighera, iar în comuna Teasc până în 300 de porci. Acesta a menționat și situația comunei Ostroveni unde după lichidarea singurului focar identificat nu au mai fost sesizate noi cazuri. Cu toate acestea, noi focare au fost identificate în comunele Măceșu de Sus, Cârna și Măceșul de Jos.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.