21 aprilie 2021 - 01:56

Evitati aglomeratia! Sunt stocuri suficiente. Legumicultorii pregatesc aprovizionarea

Evitați aglomerația din supermarket-uri. Există stocuri de alimente suficiente! Este mesajul transmis în această seară de prefectul județului Buzău, imediat după ce președintele țării, Klaus Iohanis a anunțat că de luni în România va fi declarată stare de urgență.

Leonard Dimian a transmis populației județului, printr-un comunicat de presă, să se mai îmbulzească la cumpărături pentru că județul are suficiente produse alimentare pentru a face față crizei generate de coronavirus. Prefectul a avut astăzi o ședință cu toți reprezentanții supermarket-urilor din municipiul Buzău dar și celelalte localități unde acestea au puncte de lucru care l-au asigurat că nu trebuie să se creeze panică.

Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, a organizat o întâlnire cu reprezentanții hypermarket-urilor din județul Buzău. În urma discuțiilor purtate, se desprind câteva concluzii importante: există stocuri suficiente de produse alimentare de bază; în toate unitățile de acest tip din județ au fost luate măsuri speciale de dezinfecție; numărul casierilor este dimensionat rapid în funcție de cel al clienților”, se arată în comunicatul trimis de Prefectura Buzău.
În plus, prin același document, prefectul face apel la calm și amintește oamenilor că tocmai această aglomerație reprezintă un factor de risc major în răspândirea virusului COVID-19.

”Reprezentantul Guvernului în teritoriu face un apel la calm și echilibru către toți locuitorii județului Buzău, avertizând totodată asupra unei vulnerabilități pe care puțini o iau în calcul: luarea cu asalt a supermarket-urilor în vederea asigurării de stocuri de provizii generează AGLOMERAȚIE, un factor de risc care trebuie evitat”, se arată în același comunicat de presă.

În acest context, producătorii români se pregătesc deja să aprovizioneze magazinele cu marfă. Spre exemplu, legumicultorul Florin Ciobanu a anunțat pe pagina sa de Facebook că organizațiile de producători de legume din bazinele legumicole din județele Olt, Dolj, Teleorman, Vâlcea, Gorj și Mehedinți pregătesc un plan de acțiune – de livrare de legume – către magazinele din orașe.

”Din informatiile primite de la colegii din sectorul legumicol, vom avem posibilitatea să aprovizionăm fără probleme necesarul de legume de sezon pentru populație, în perioada următoare”, a precizat tânărul fermier.