16 mai 2022 - 14:45

EVALUAREA PAGUBELOR DIN JUDEŢUL NEAMŢ

Acoperișuri avariate de vânt și 8 localități fără energie electrică – este bilanțul în urma fenomenelor meteorologice periculoase din după-amiaza zilei de sâmbătă, din județul Neamț, prefectul Vasile Panaite anunțând că se va deplasa în zonele afectate, conform unui comunicat de presă.

Vântul puternic a avariat acoperișurile a 15 case, 10 în comuna Războieni și 5 în Bârgăoani. La Războieni, potrivit celor din Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, 2 acoperișuri au fost smulse de pe case, menționează sursa citată.

Un număr de 8 localități — Războieni, Valea Alba, Dragomirești, Vad, Unghi, Hlăpești, Talpa, Homiceni — au fost, duminică dimineața, nealimentate cu energie electrică, iar 3 localități erau parțial nealimentate — Timișești, Dumbrava și Zvorănești, fiind afectați în total un număr de 3.010 consumatori.

„Sâmbătă, am avut o serie de avertizări nowcasting iar pentru comuna Războieni aceasta a fost de cod portocaliu de ploi torențiale, intensificări ale vântului și grindină. Vântul puternic a doborât mai mulți copaci atât peste locuințe, cât și peste liniile electrice sau pe carosabil. Echipajele ISU Neamț au intervenit imediat pentru degajarea acestor arbori la Timișești, Bârgăoani și Războieni iar astăzi, misiunile lor vor continua. Mă voi deplasa și eu în zonele afectate pentru a sta de vorbă cu primarii și cu oamenii ca să vedem cum putem să îi ajutăm”, a declarat prefectul Vasile Panaite, citat în comunicat.

Acesta a precizat că luni, o comisie a Instituției Prefectului Neamț va merge în localitățile afectate pentru a realiza inventarierea pagubelor produse, urmând ca în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să se aprobe valoarea despăgubirilor ce vor fi cerute din fondul de rezervă al Guvernului, potrivit AGERPRES.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.