EUROPENSIUNI TURISTICE

59

Finantari nerambursabile de pana la 200.000 de euro pentru cei care doresc sa-si deschida o pensiune in mediul rural.

In acest an exista cinci programe prin care se pot obtine bani europeni pentru dezvoltarea turismului la sate.

Conform Ordinului Autorității Naționale pentru Turism, prin pensiune se intelege o structură de primire turistică, având o capacitate de cazare de până la 15 camere, totalizând maximum 40 locuri, funcţionând în locuinţele cetăţenilor sau în clădire independentă, care asigură în spaţii special amenajate cazarea turiştilor şi condiţii de pregătire şi de servire a mesei.

Cei care doresc sa construiasca o pensiune agroturistica trebuie sa tina cont de faptul ca aceasta este descrisa de catre ANT ca fiind o structură de primire turistică, având o capacitate de cazare de până la 8 camere, funcţionând în locuinţele cetăţenilor sau în clădire independentă, care asigură în spaţii special amenajate cazarea turiştilor şi condiţiile de pregătire şi servire a mesei, precum şi posibilitatea participării la activităţi gospodăreşti sau meşteşugăreşti.

Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR) pune la dispoziția celor interesați două tipuri de finanțări nerambursabile pentru înființarea unor pensiuni agro-turistice. Este vorba de submăsurile 6.2 și 6.4. Nu au fost anunțate termene pentru lansarea acestor măsuri de finanțare, termenul așteptat fiind în prima jumătate a anului. Toate conditiile ce trebuie indeplinite pentru astfel de proiecte sunt disponibile acum pe site-ul apropress.ro

Citește și

Cmentariile sunt închise