EUROPENII MANANCA DE DOUA ORI MAI MULTA CARNE DECAT RECOMANDA MEDICUL

Un grup de specialişti ai unei fundaţii, care susţine investiţiile în mediul rural din Europa, a cerut Comisiei Europene să propună măsuri, inclusiv taxe şi subvenţii, pentru a descuraja creşterea de animale dăunătoare sănătăţii, climei şi mediului. Conform unui studiu publicat de ONG, în Europa s-au depăşit limitele sigure privind emisiile cu gaze de seră şi fluxurile de nutrienţi provocate de creşterea intensivă a animalelor, ceea ce contribuie, desigur, la poluare.

Europenii mănâncă deja de două ori mai multă carne decât recomandă medicii şi alţi specialişti, iar efectele le resimte inclusiv mediul înconjurător.

Drept urmare, specialiştii cer ca, până în 2050, în Europa să se înjumătăţească producţia de carne şi de lactate, vacile fiind printre animalele cu cea mai mare contribuţie la efectele de seră.

Totodată, creşterea animalelor ocupă suprafeţe de teren mai mari decât orice altă industrie, provocând inclusiv defrişări de habitate naturale, pentru a le transforma în zone agricole. Un fenomen în extindere, dar care trebuie limitat înainte de a produce efecte nocive.

Trecem oceanul si ajungem in America, acolo unde Bill Gates a cheltuit 171 milioane de dolari pentru a cumpara o suprafata de teren arabil de aproximativ 5.800 de hectare in sudul statului Washington, aceasta fiind cea mai importanta vanzare de teren incheiata in acest an in SUA, informeaza sursele oficiale.

Achizitia facuta de cofondatorul Microsoft include mii de hectare de teren arabil irigat si o suprafata de alte cateva mii de hectare de pasune.

Aceasta tranzactie ar fi cea mai importanta achizitie de teren incheiata in acest an in SUA, devansand-o pe cea de 136 de milioane de dolari anuntata in luna aprilie cand o companie din Dubai a preluat o ferma cu o suprafata uriasa din Florida.

Potrivit Land Report, clasamentul celor mai mari detinatori de terenuri din SUA este condus de un celebru operator de cablu, urmat de alte doua companii la fel de uriase. Acest lucru demontreaza ca investitiile in agricultura sunt in continuare extrem de profitabile.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult