26 mai 2022 - 21:01

Europenii au inceput sa consume mai putina carne rosie

Consumul de carne roșie este în scădere pe unele dintre cele mai mari piețe din UE, conform datelor colectate de AHDB. Analistii raportează o scădere a consumului de carne pe piețe precum Germania, Franța, Italia și Spania, iar carnea de porc și produsele de porc au avut un declin serios pe piața germană.

„În Franța, consumul de carne pentru uz casnic a scăzut cu 2% între ianuarie și octombrie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Scăderi au fost înregistrate și pe plan general. Prețurile medii au fost cu 2% mai mari, astfel încât valoarea pieței a rămas similară. Cu toate acestea, pentru carnea roșie primară, scăderea vânzărilor în volum a depășit creșterea modestă a prețurilor”, a comentat Bethan Wilkins, Senior Analyst. Scăderi ale consumului de carne au fost raportate și în Italia și Spania, deși într-o măsură mai mică (1%).

Cea mai mare scădere a fost înregistrată pe piața germană, în scădere cu 4% față de nivelurile înregistrate în primele 10 luni din 2018. Vânzările de carne de porc au scăzut cu aproape 8% din cauza creșterii prețurilor. „Carnea de vită a fost singura care a înregistrat o ușoară tendință ascendentă. Rapoartele germane sugerează că numărul consumatorilor informați în privința nutriției, care preferă să mănânce mai puțin carne, crește”, a adăugat analistul.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.