Europarlamentar: 300 de oameni, infectati cu coronavirus la o ferma din Germania la care lucreaza romani

„300 dintre muncitori sunt infectați cu coronavirus și nu primesc asistență”, sunt mărturiile unui muncitor român în agricultura din Germania. Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat în cadrul unui post de televiziune că a fost alertat de un român care lucrează la o fermă în Germania, alături de alți 300 de români și 200 de alte naționalități. Acesta a declarat că românul era disperat și i-a cerut ajutorul.
 
„Am primit un telefon în urmă cu câteva minute de la un român plecat la muncă în Germania, la o fermă din Pforzheim, lângă Stuttgart. La acea fermă, potrivit românului care m-a sunat lucrează 700 de oameni dintre care 500 sunt români. Omul era foarte speriat și spunea că 300 dintre muncitori sunt infectați cu coronavirus și că nimeni nu-i ajută, nimeni nu-i bagă în seamă”, a declarat europarlamentarul.
 

Europarlamentarul a declarat că va lua măsuri pentru clarificarea acestor informații transmise de muncitorul român din Germania.

„Ei sunt cazați o parte acolo, o parte la alte hoteluri din zonă. Considerând că din acești 300, toți cei 200 care nu sunt infectați, tot mai rămân 100 de români care sunt infectați. E o situație extrem de complicată. O să încerc să iau legătura cu ambasadorul român Emil Hurezeanu”, a spus Rareș Bogdan, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole