18 ianuarie 2022 - 12:05

Europarlamentar: 300 de oameni, infectati cu coronavirus la o ferma din Germania la care lucreaza romani

„300 dintre muncitori sunt infectați cu coronavirus și nu primesc asistență”, sunt mărturiile unui muncitor român în agricultura din Germania. Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat în cadrul unui post de televiziune că a fost alertat de un român care lucrează la o fermă în Germania, alături de alți 300 de români și 200 de alte naționalități. Acesta a declarat că românul era disperat și i-a cerut ajutorul.
 
„Am primit un telefon în urmă cu câteva minute de la un român plecat la muncă în Germania, la o fermă din Pforzheim, lângă Stuttgart. La acea fermă, potrivit românului care m-a sunat lucrează 700 de oameni dintre care 500 sunt români. Omul era foarte speriat și spunea că 300 dintre muncitori sunt infectați cu coronavirus și că nimeni nu-i ajută, nimeni nu-i bagă în seamă”, a declarat europarlamentarul.
 

Europarlamentarul a declarat că va lua măsuri pentru clarificarea acestor informații transmise de muncitorul român din Germania.

„Ei sunt cazați o parte acolo, o parte la alte hoteluri din zonă. Considerând că din acești 300, toți cei 200 care nu sunt infectați, tot mai rămân 100 de români care sunt infectați. E o situație extrem de complicată. O să încerc să iau legătura cu ambasadorul român Emil Hurezeanu”, a spus Rareș Bogdan, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV.