H5N8 a ocolit deocamdată România dar Europa pare asediată

Europa pare asediată de gripa aviară de tip H5N8, cu noi focare raportate săptămâna trecută în Germania, Franța și Danemarca. Deocamdată, în România nu s-au raportat cazuri de gripă aviară în această perioadă.

În ultimele două săptămâni, Germania, Olanda, Marea Britanie, Rusia și Kazahstan au raportat cazuri de H5N8. Germania a raportat detectarea de noi focare în mai multe ferme din districtul Rostock din estul statului Mecklenburg-Antepomerania săptămâna trecută. Patru regiuni din șase luptă acum pentru a preveni răspândirea virusului și 70.000 de păsări sunt pe cale să fie sacrificate. Pe de altă parte, la începutul lunii noiembrie, Danemarca a detectat gripa aviară de tip H5N8 la mai multe păsări sălbatice moarte, în diferite locații, de la granița cu Germania până la nordul peninsulei Jutland. După aceea, săptămâna trecută țara a anunțat un focar la o fermă de lângă Randers, care va duce la sacrificarea a 25.000 de pui, potrivit autorităților daneze. Franța a fost ultima țară care a anunțat prezența acestui virus în regiunea sa. După un prim focar de gripă aviară extrem de patogen detectat în Corsica, pe 16 noiembrie, Agenția Națională pentru Securitatea Sănătății (ANSES) a confirmat un nou focar într-un magazin de animale de companie din Yvelines, în zona metropolitană Paris.
Toate statele europene implicate au confirmat că păsările sălbatice sunt factorul care a răspândit virusul în toată Europa.

Între timp, în Japonia a fost confirmat un nou focar de H5N8 în prefectura japoneză Kagawa. Autoritățile au decis să elimine 850.000 de păsări în două ferme situate în orașul Mitoyo.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole