Europa clocotește! Premierul Marcel Ciolacu negociază din nou cu fermierii!

Premierul Marcel Ciolacu are o nouă întâlnire vineri, la Guvern, cu delegații fermierilor și transportatorilor care protestează de mai mult de o lună de zile la Afumați, informează realitatea.net.

Întânirea are loc în contextul în care în mai multe țări din Europa au loc proteste violente ale fermierilor care își exprimă astfel o serie de nemulțumiri legate de taxe, costuri în creştere, importuri ieftine, birocraţie ori condiționalitățile dure impuse agriculturii prin Pactul Verde European (Dreen Deal). Astfel, nu mai departe de joi, fermierii belgieni au asediat Bruxelles-ul chiar în timpul summitului Consiliului European, iar joi-noapte, fermierii belgieni și olandezi au blocat mai multe puncte de frontier de la granița celor două țări, asta după ce în ultimele săptămâni au avut loc o serie de proteste ample ale fermierilor din Gemania, Polonia, Franța, Portugalia, Grecia, Italia sau Spania.

Și în România, de aproape o lună de zile, fermierii și transportatorii se află în stradă în toate colțurile țării, dar și la intrarea în Capitală, la Afumați, iar tensiunile au atins la un moment dat cote maxime. Deși Guvernul a venit în întâmpinarea cererilor fermierilor și a transportatorilor cu o serie de măsuri, oamenii spun că acestea sunt insuficiente și că nu vor renunța la proteste până când toate revendicările nu vor fi puse în aplicare.

Discuțiile dintre premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții protestatarilor, la care participă și ministrul agriculturii, Florin Barbu, au loc la Palatul Victoria și au început în jurul orei 13.30.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole