Euronext: Porumbul câștigă un ușor avans în timp ce grâul pierde din valoare

Euronext: Cerealele europene au fost din nou în “roșu” marți, la mijlocul sesiunii, pe Bursa de la Paris. Tendința de instabilitate este accentuată de progresul rapid al recoltelor americane, mai exact, 61% din suprafețele de porumb sunt recoltate, conform ultimului USDA Crop Progress. Recolta este peste media ultimilor cinci ani (52%).

Semănatul de iarnă, peste așteptări

La rândul sau, semănatul de iarnă a înregistrat o creștere notabilă, ajungând la data de 23 octombrie, la 79% din ținta națională, față de 78% cât era media. Cu toate acestea, incertitudinile legate de coridorul securizat din Marea Neagră crează nervozitate pe piață, mai ales că ONU a semnalat o congestionare a fluxurilor maritime în Marea Neagră.

Grâul și porumbul, noi fluctuații de preț

Marți, cu puțin înainte de ora 14:00, grâul Euronext cu scadență în decembrie 2022 a pierdut 1,25 EUR/t, ajungând la 337,75 EUR/t, în timp ce grâul care are contractul în martie 2023 a pierdut 1,50 EUR/t, ajungând la 337,25 EUR/t.
Porumbul Euronext pentru livrarea în martie 2023 a scăzut cu 0,25 EUR/t, ajungând la 332 EUR/t, iar porumbul cu termenul din noiembrie 2022 a câștigat 0,25 EUR/t, ajungând a 333 EUR/t.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole