Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe: ”Aș putea să fiu ministrul Agriculturii oricând”

Fostul ministru de finanțe, Eugen Teodorovici, își îndreaptă din ce în ce mai mult atenția către sectorul agricol românesc. După ce a anunțat că investește în mai multe proiecte în acest sector, printre care și unul legat de legumicultura hidroponică, Teodorovici pare că țintește acum și către poziții decizionale în Guvern, criticând actuala conducere de la Ministerul Agriculturii.

”Avem costuri de producție mai mari decât în alte state pentru că ei subvenționează mascat. De ce România nu țipă? Uitați-vă la ciuperca din Ungaria. Statul maghiar subvenționează miceliu și spune ”ți-l subvenționez doar dacă îl dai producătorului de ciuperci la un anumit preț”. Normal că astfel vine ciuperca ieftină în România și ne omoară pe noi, pentru că România nu dă nici măcar subvenție la ciupercă. Oi fi eu novice, dar credeți-mă că pot fi ministrul agriculturii oricând. 

Fermierii bagă motorina cu prețul de la pompă. Unde e ministerul agriculturii astăzi? Domnul ministru bagă mereu mâna prin pământ. Lasă pământul așa cum este el, că ai ingineri agronomi, tu ești om politic. Dintr-o viață întreagă de agricultor, ai învățat problemele, rezolvă-le ca ministru. Du-te frumos la ministrul finanțelor, că ți-a fost subordonat la agricultură, și spune-i de ce ai nevoie. Nu poți? Pleacă acasă!”, a spus Eugen Teodorovici în direct la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

În viziunea fostului șef de la Finanțe, Ministerul Agriculturii nu trebuie condus de un om din acest domeniu, această strategie dovedindu-se deficitară până acum.

”Din păcate, în România s-a dovedit următorul lucru: niciodată, la agricultură, la educație, la sănătate, poate și la altele, nu pui miniștri oameni din domeniu. Pui omul care gândește economic, pentru că totul se învârte, din păcate, în jurul banului. În general, te ferești de oameni din domeniu, pentru că ei nu pot să reformeze sistemul din care provin și în care se vor întoarce”, a mai precizat Teodorovici pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole