Eugen Teodorovici: Anul acesta e mort în ce privește atragerea fondurilor europene

euro_buzunarSenatorul Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene și fost ministru de Finanțe, a declarat, joi, într-o conferință de presă susținută la Cluj, că România s-a întors în perioada 2009-2011 în ceea ce privește absorbția fondurilor europene și consideră că anul în curs este ‘mort’ din acest punct de vedere.
” Azi, România, pentru primul ciclu financiar, 2007-2013, se află undeva la 74-75% și așa cum am estimat eu la începutul mandatului meu de ministru al fondurilor europene, România poate închide undeva la 80%. Știți foarte bine, atunci când am estimat acest nivel de absorbție, de 80%. ‘, a menționat Eugen Teodorovici.
El a arătat că  România a fost, timp de doi ani, în perioada mandatului său în fruntea Ministerului Fondurilor Europene, prima în Europa în ce privește banii încasați.
‘Acesta este nivelul pe care eu l-am preluat ca ministru și ceea ce am lăsat în 2015, în martie, când m-am mutat la Ministerul de Finanțe. Adică 7,4 miliarde de euro în doi ani, facturi trimise către Bruxelles pentru a fi decontate. Sunt cifre pe care Comisia Europeană le confirmă, deci nu sunt date scoase din buzunar. Mai mult, ceea ce Comisia a trimis către România în rambursări de cheltuieli. La fel, ce am preluat la început de mandat și ce am lăsat, adică 7,1 mld de euro intrate în doi ani în țară. Este prima poziție a României timp de doi ani de zile la ceea ce înseamnă rambursarea de fonduri către un stat membru. Dar uitați ce au celelalte state membre, cam pe unde se află. Și aici o să aveți și alte câteva aspecte, și anume România nu a pierdut doi ani de zile nici un euro de la Comisia Europeană. De asemenea, important este următorul lucru: nu neapărat poziția lui Teodorovici sau a PSD, ci faptul că România a demonstrat că poate să fie acolo sus, între primele state’, a completat Teodorovici. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole