Escrocherie cu zeci de animale! Cum au căzut fermierii în plasă

Un bărbat de 28 de ani din Babadag, județul Tulcea, a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare după ce a pus la cale o escrocherie cu zeci de animale, informează Presa SM.

Potrivit procurorilor, escrocul își racola victimele de pe platformele de vânzare online. Bărbatul se prezenta în fața fermierilor ca un om de afaceri de succes, bine îmbrăcat și conducând o mașină de lux, și se oferea să le cumpere animalele, însă, când venea vorba de plată, individul devenea de negăsit.

În acest fel, individul a „cumpărat” zeci de vaci de la mai mulți fermieri din județul Satu Mare, spunându-le că în timp de maxim o săptămână va face plata prin virament bancar. În timpul întâlnirilor cu victimele, avea grijă să poarte convorbiri telefonice pe un ton ridicat, lăsând astfel impresia că animalele urmau să fie vândute, în scurt timp, mai departe, la Babadag. „Vezi câte comenzi am? Suntem oameni serioși!”, era argumentul cu care escrocul îi convingea pe fermierii păgubiți.

Plățile prin virament bancar întârziau să apară, astfel că victimele au încercat să îl contacteze telefonic pe „afacerist”. Inculpatul le-a spus că nu a reușit să vândă animalele mai departe și că deocamdată nu are banii necesari pentru a plăti, dar în maximum două zile va reuși să rezolve problema. După care s-a făcut nevăzut.

În urma plângerilor făcute la Poliție, individul a fost identificat și s-a ales cu dosar penal pentru înșelăciune, prejudiciul constatat fiind de peste 76.000 de lei.

Luni, 11 septembrie 2023, bărbatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole