20 ianuarie 2022 - 04:28

Erbicidele domina piata pesticidelor in Romania! Cifrele INS

Suprafaţa tratată cu erbicide deţine ponderea cea mai mare în suprafaţa tratată cu pesticide (produse de protecţie a plantelor), atât sub formă solidă (52,5%), cât şi sub formă lichidă (52,7%), relevă datele Institutului Naţional de Statistică (INS) privind utilizarea pesticidelor în agricultură în anul 2018, transmite AGERPRES.

Din cantitatea de produse de protecţie a plantelor utilizată sub formă solidă, fungicidele au cea mai mare pondere în totalul produselor de protecţie a plantelor utilizate (71,1%), urmate de insecticide (13,9%) şi erbicide (10,7%).

În ceea ce priveşte cantitatea de produse de protecţie a plantelor utilizată sub formă lichidă, însă, erbicidele au cea mai mare pondere în totalul produselor de protecţie a plantelor utilizate (62,6%), urmate de fungicide (24,5%) şi insecticide (11,1%).

Mai mult potrivit INS, suprafaţa tratată cu erbicide deţine cea mai mare pondere în suprafaţa tratată cu produse de protecţie a plantelor sub formă solidă (52,5%), urmată de cea tratată cu insecticide (26,0%) şi de cea cu fungicide (19,6%).

Clasamentul este asemănător și în ceea ce privește suprafețele tratate cu produse de protecție a plantelor sub formă lichidă, unde suprafața tratată cu erbicidele deține o pondere de 52,7%, urmată de cea tratată cu fungicide (24,8%) şi de cea cu insecticide (21,4%).