Erbicidarea din toamnă a culturilor de cereale păioase – Câștigați bătălia cu BATTLE® DELTA

Din ce în ce mai mulți fermieri au observat în ultimii ani că buruienile din culturile de cereale păioase răsărite în toamnă sunt mult mai dificil de combătut prin efectuarea erbicidării din primăvară, în special buruienile graminee. Acest fapt se datorează în primul rând dezvoltării masive a buruienilor în toamnă, dar și iernilor blânde, care permit buruienilor răsărite din toamnă să supraviețuiască până în primăvară și să reintre în vegetație înaintea culturii. 

În aceste condiții, buruienile concurează puternic plantele de cultură afectându-le creșterea și dezvoltarea, produc pagube economice consumând o parte importantă din îngrășămintele aplicate culturii și necesită o doză mai mare de erbicid pentru a fi combătute în primăvară. Toate aceste pierderi pot fi evitate prin erbicidarea încă din toamnă, atunci când buruienile se află în stadiul de creștere activă și sunt foarte sensibile la acțiunea erbicidelor, chiar și la dozele minime omologate. 

Combaterea buruienilor încă din toamnă – recomandarea specialiștilor FMC

Compania FMC vine în întâmpinarea fermierilor cu soluția optimă pentru combaterea buruienilor răsărite în toamnă și anume: erbicidul BATTLE® DELTA

BATTLE® DELTA este un erbicid cu acțiune de contact, reziduală și cu efect pelicular pe sol, cu o selectivitate maximă pentru planta de cultură și care poate fi aplicat și la temperaturi mai scăzute (5-6° Celsius).

BATTLE® DELTA conține 2 substanțe active: flufenacet și diflufenican și este un erbicid selectiv pentru combaterea în pre-emergență și post-emergență timpurie (BBCH00 – BBCH21) a buruienilor cu frunză lată și unele graminee din culturile de grâu, orz, triticale și secară. 

BATTLE® DELTA combate un spectru larg de buruieni, inclusiv pe cele mai dificil de combătut cum ar fi: iarba vântului, firuta, coada vulpii, turița, veronica, hrișca urcătoare, samulastra de rapiță, traista ciobanului, mustar salbatic sau rocoina și are efect de lungă durată. Doza de aplicare este foarte flexibilă, între 0,3 – 0,6 lt/ha, în funcție de spectrul de buruieni existente și stadiul lor de vegetație.

erbicidarea din toamnă

Cunoscut fiind faptul că orice cultură este sensibilă la îmburuienarea timpurie, aplicarea în toamnă a erbicidului BATTLE® DELTA asigură un start bun al culturilor de cereale păioase prin eliminarea buruienilor concurente în primele stadii de vegetație și o mai bună pregătire a culturii pentru iernare.

După aplicarea erbicidului BATTLE® DELTA, rotația culturilor nu este restricționată.

Pentru mai multe detalii despre erbicidul Battle Delta® și datele de contact ale echipei de vânzări FMC, accesați www.fmcagro.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole