Englezii care vor sa lucreze in agricultura trebuie să vorbească fluent romana

Angajatorii din Marea Britanie încearcă să-i convingă pe englezii care nu au loc de muncă în această perioadă să lucreze în agricultura locală. În acest scop, a fost lansat şi proiectul „Culege pentru Marea Britanie” (”Pick for Britain”). Pe site-ul proiectului, însă, este stipulată o cerinţă de angajare cel puţin ciudată. Englezii care vor să lucreze în ferme trebuie să vorbească fluent limbile română şi bulgară, scrie The Sun, citat de romaniatv.net

Producătorul de produse alimentare S&A, din Kent, este una dintre companiile care a apelat la platforma online a guvernului, unde se recrutează britanici în şomaj tehnic sau fără locuri de muncă pentru a acoperi golurile din sectorul agricol în această vară, relatează The Sun.

S&A are nevoie de muncitori asistenţi pentru irigaţii și, în ciuda faptului că website-ul se adresează britanicilor temporar fără muncă, anunţul companiei precizează pentru cei interesați că este obligatorie cunoaşterea limbii române sau a celei bulgare!

Anunțul postat de S&A menționează că ”asistenţii la irigare” vor fi plătiți cu sume cuprinse între 8,21 şi 8,98 lire sterline pe oră.

”Pentru a solicita o poziţie calificată, va trebui să vorbiţi fluent română şi/sau bulgară. Limba engleză este esenţială pentru anumite poziţii”, se precizează în anunț.

S&A se descrie ca fiind un ”cultivator, importator, exportator şi ambalator de fructe moi şi sparanghel”. Departamentul care supraveghează campania ”Pick for Britain” nu a reacţionat încă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole