Viitorul energiei curate? Transformarea copacilor în… baterii!

Baterii din lemn! Da, acesta este viitorul energiei curate, care te ajută să-ți încarci telefonul, laptopul sau chiar mașina electrică! Copaci transformați în… baterii!

Un material care se găsește în orice lemn a fost testat ca o modalitate de a produce energie durabilă pentru baterii.

Doi finlandezi au construit deja o unitate de producție de 10 milioane de euro care va crea carbon regenerabil prin transformarea copacilor în baterii. كم عمر كريم بنزيما Acest lucru se va realiza prin utilizarea unui material numit lignină, scrie euronews.ro .

Lignina este a doua cea mai comună macromoleculă din natură după celuloză, depusă în peretele celular al plantelor pentru a le face structura fermă și lemnoasă pentru a le împiedica să putrezească. Reprezintă aproximativ o treime din compoziția totală a lemnului.

Potrivit cercetărilor făcute pe termen lung de compania finlandeză, carbonul conținut în materialul netoxic poate fi folosit pentru a înlocui combustibilii fosili și metalele extrase din bateriile noastre litiu-ion, care necesită de obicei grafit pentru a funcționa.

Care sunt avantajele unei baterii făcută din copaci? عدد بطولات كريستيانو

Anodul din bateriile tradiționale cu litiu-ion este fabricat din grafit care se formează printr-o reacție chimică în compuși de carbon neregenerabili. Aproape toate dispozitivele electronice portabile sunt acum alimentate de baterii litiu-ion.

Ca să înțelegeți mai bine, pentru ca Tesla, de exemplu, să-și atingă obiectivele de producție de 20 de milioane de mașini electrice anual, ar trebui să extragă peste 1 milion de tone de grafit. granada vs real madrid

Beneficiile cheie ale tranziției la tehnologia energiei regenerabile pe bază de lignină:

  • Este viabil să se producă aceste baterii la scară comercială datorită disponibilității largi a resursei necesare pentru a le face – copacii.
  • Ținând cont de faptul că aproape toată producția de baterii litiu-ion are loc în China, din cauza standardelor de mediu slabe și a costurilor de producție ieftine, utilizarea resurselor naturale ar eradica complet această dependență de China.
  • O baterie pe bază de lignină complet funcțională are capacitatea de a se încărca la un ritm mai rapid decât liderul de piață alimentat cu combustibili fosili. Și funcționează la temperaturi mai scăzute, iar asta ar fi extrem de util dacă iei în considerare alimentarea mașinilor electrice.
  • Carbonul pe bază de lignină ar putea continua să fie folosit pentru a alimenta orice, de la electronice de larg consum până la sistemele auto. Asta poate fi o veste excelentă pentru reducerea emisiilor de carbon, iar materialele necesare pentru a le produce ar reduce semnificativ costurile suporatate de mediu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole