3 decembrie 2021 - 03:33

EMIL DUMITRU, PREȘEDINTELE PRO AGRO, VA PARTICIPA LA CONFERINȚA AGRICULTURĂ DE PRECIZIE, TEHNOLOGII ȘI INOVAȚII

Presedintele PRO AGRO, Emil Dumitru, va participa la conferința “AGRICULTURA DE PRECIZIE: TEHNOLOGII SI INOVATII”, eveniment organizat de TMT PR, în parteneriat cu USAMV BUCURESTI si USAMV CLUJ, în data de 28 FEBRUARIE 2017, la Hotel PULLMAN din Bucuresti.

La eveniment vor mai fi prezenți reprezentanti ai Institutiilor de Cercetare si de Învatamant care vor defini termenii si vor indica directia Romaniei în privinta Agriculturii de Precizie, precum si reprezentanti ai Guvernului (TBD) si ai Agentiilor de Finantare care vor identifica masurile si strategia nationala pentru dezvoltarea Agriculturii de Precizie în fermele din tara noastra.

Agricultura de Precizie a obținut deja rezultate notabile in sensul maximizarii eficientei in folosirea apei, optimizarii consumului de ingrasaminte sau monitorizarii starii de sanatate a animalelor, care pot asigura cresterea productivitatii dar si a calitatii produselor. Conform unei analize Markets&Markets.com piata globala de Precizie va creste in urmatorii ani de la 3,20 miliarde de USD in 2015 la 7,87 miliarde de USD pana in 2020.

Evenimentul, care se desfasoara cu sprijinul media al Agro TV, Revista Ferma, Agroinfo.ro si Revista Fermierului, îsi propune sa devina cea mai importanta platforma de lucru pentru principalii actori implicati în realizarea si implementarea Agriculturii de Precizie în Romania.
SPEAKERI CONFIRMATI:

Laurentiu REBEGA, Europarlamentar, PARLAMENTUL EUROPEAN
Laurentiu BACIU, Presedinte LAPAR
Emil DUMITRU, Presedinte Federatia Nationala PRO AGRO
Marius Ciprian TOTH, Director General Adjunct al Centrului Regional pentru Finantarea Investitiilor Rurale CRFIR Bucuresti – Ilfov
Elena MATEESCU, Director General, Administratia Nationala de METEOROLOGIE
Gabriel VLADUT¸Director INSTITUT DE PROIECTARE PENTRU AUTOMATIZARI
Adrian OROS¸Prorector conf. dr. USAMV Cluj
Livia VIDU, Prof. Dr. USAMV Bucuresti
Rica STOIAN, Fermier, AGROSERV BORCEA
Florin NEACSU, Deputy Managing Director, NHR AGROPARTNERS SRL
Mircea SIMOIU, Director tehnic, TopoTrade
Bogdan CHIRVASUTA, Customer Support Engineer VitalFields

STRUCTURA EVENIMENTULUI:

• PANELURI DE DEZBATERI SI PREZENTARI„AGRICULTURA DE PRECIZIE: TEHNOLOGII & INOVATII” – ce va avea loc în intervalul orar 9.00 – 15.00;
• WORKSHOP – discutii 1 la 1 între fermieri si partenerii din zona de consultanta fonduri europene ai evenimentului: VAPRO si TERRANOSTRACONSULTING;
• EXPOSHOW – dedicat prezentarii de produse si solutii oferite de partenerii evenimentului.

PROGRAM
08.30 – 09.00 Înregistrarea participantilor
09.00 – 11.00 Panel I: Cui se adreseaza agricultura de pecizie: fermierilor mici / fermierilor mari? Unde se aplica cel mai bine tehnologia de precizie în sectorul vegetal, horticol sau zootehnic?
11.00 – 11.30 Pauza de cafea
11.30 – 13.30 Panel II: Standarde în agricultura nationala de precizie. Care este nivelul investitiilor pentru a obtine precizia? Studii de caz
13.30 – 14.30 Pranz
14.30 – 15.30 Workshop dedicat întalnirii directe între fermieri cu consultantii companiilor VAPRO, TERRA NOSTRA CONSULTING si SIVECO.

Pentru inscriere, biletele se gasesc LA URMATORUL LINK: http://www.tmtpr.ro/agricultura-de-precizie/