25 septembrie 2021 - 03:28

Emil Dumitru: „Lantul scurt de aprovizionare este singura solutie”

Secretarul de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Emil-Florian Dumitru, susține fermierii și produsele autohtone. Acesta îndeamnă pe cetățeni să meargă doar după strictul necesar în piețe și să contribuie la lanțul scurt de aprovizionare cu produse agroalimentare, întrucât doar astfel se va putea contribui la dezvoltarea producătorilor autohtoni și asigurarea produselor alimentare în perioadă de criză.

Trăim vremuri complicate însă mai mult ca oricând trebuie să identificăm soluții pentru a susține producția autohtonă!

Recomand oamenilor care trebuie sa își facă aprovizionarea cu strictul necesar să aleagă cea mai apropiată piață pentru a susține astfel producătorii romani!

Azi în piața agroalimentară Obor!

Fermierii români sunt responsabili și indiferent de vremea de afară și de situația complicată prin care trece întreaga Uniune Europeană aprovizionează piețele agroalimentare cu produse proaspete.

Lanțul scurt de aprovizionare este singura soluție ca producția obținută la scară mică
sau mare să ajungă pe mesele românilor.

Vă rugăm să ieșiți din casă doar pentru strictul necesar!
Fiți responsabili!”, a scris secretarul de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Emil-Florian Dumitru, pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rural a informat că activitatea fermierilor din sectoarele vegetal, zootehnic, apicol, industrie alimentară trebuie continuată în contextul măsurilor prevăzute de Ordonanța Militară a ministrului Afacerilor Interne privind măsurile de prevenire a COVID-19, publicată în Monitorul Oficial nr. 232 din 21 martie 2020.  

Astfel, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale recomandă tuturor angajaților care își desfășoară activitatea în domeniul agricol să completeze declarațiile pe proprie răspundere prevăzute ca anexa la Ordinul Militar, pentru a confirma deplasarea între domiciliu și locul de muncă, ținând cont de specificul activităților din sectorul vegetal, zootehnic, apicol și industrie alimentară iar, la rândul său, angajatorul va elibera o adeverință prin care va confirma faptul că angajații realizează activități de producție în domeniul vegetal, zootehnic, apicol ori în industria alimentară.

Conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale asigură opinia publică că va face toate demersurile necesare astfel încât activitatea de producție din agricultură – domeniile vegetal, zootehnic, apicol și al industriei alimentare de pe teritoriul României să se desfășoare în cele mai bune condiții în această perioadă.

Modelele de declarație/adeverință se regăsesc pe site-ul www.madr.ro.