Emil Dumitru: ”Avem sansa sa schimbam fata agriculturii din Romania”

Agricultura din România este pe cale să se transforme! Potrivit secretarului de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Emil Dumitru, țara noastră a obținut o sumă foarte bună din programul de reziliență pentru refacerea infrastructurii de irigații, desecare și drenaj. Astfel, prin aceste investiții, avem șansa să schimbăm cu adevărat fața agriculturii din România, a declarat oficialul MADR într-un interviu acordat Agerpres.

Potrivit lui Emil Dumitru, în România în ultimii ani nu s-a investit în infrastructura de irigații, iar din acel miliard de euro aprobat printr-o lege în 2015, s-au investit doar 170 de milioane, o sumă infimă, ținând cont de condițiile din România.

”E clar că avem nevoie de irigaţii şi de refacerea întregii infrastructuri de irigaţii ca să putem avea o producţie constantă. Suma totală a acestui program este de aproximativ 5,5 miliarde de euro din bani europeni, ceea ce înseamnă că ne va da şansa să putem să reabilităm întreaga infrastructură principală de irigaţii, desecare şi drenaj”, a precizat Emil Dumitru.

Oficialul MADR susține că această sumă de 5,5 miliarde de euro va permite reabilitarea infrastructurii de irigații pe o suprafață de 3 milioane de hectare, iar pe alte 3 milioane de hectare va fi refăcut sistemul de desecare și drenaj.

Pentru a putea beneficia de acești bani, România trebuie să contracteze în primii doi ani, 2021 și 2022, 70% din această sumă, iar reabilitarea sistemelor trebuie să fie finalizată până în 2027.

”Cei 5,5 miliarde de euro vin pe lângă cei 23 de miliarde de euro pe care îi avem alocaţi pe PAC, pe Pilonul I şi Pilonul II, şi credem că, dacă vom fi pregătiţi din punct de vedere al capacităţii administrative să implementăm aceste programe, vom avea şansa să schimbam cu adevărat faţa agriculturii din România”, a mai subliniat secretarul de stat.

Reamintim că România a obținut 79,9 miliarde de euro de la Comisia Europeană, sprijin financiar european în perioada 2021-2027.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole