Emil Draghici (ACoR): ”Satul este temelia statului”

Viața la oraș în România este mult superioară celei de la sat, însă există și câteva excepții, unde primarii gospodari au făcut ca viața locuitorilor să fie mai ușoară.

Invitat în emisiunea ”Agricultura, o șanșă pentru România”, Emil Drăghici, președintele Asociației Comunelor din România a vorbit despre ce înseamnă satul românesc dar și despre ce înseamnă să lucrezi în slujba cetăţeanului.

Întrebat despre cum vede el rolul agriculturii în dezvoltarea ruralului și a țăranului român, președintele ACoR a spus că se bucură de sprijinul statului și că rezultatele acțiunilor întreprinse de asociație nu au întârziat să apară.

”Am bucuria că am găsit înțelegere. Există legislație care favorizează sătenii și de ce nu, și asocierea lor. Țăranii reprezintă cinci pătrimi din țară, adică mai mult decât țara. Țăranul fără țară nu poate fi. Așadar, satul este temelia statului.”, a spus Emil Drăghici.

De asemenea, șeful ACoR a vorbit și despre cât de important este consumul de produse românești pentru oamenii de la sate, producătorii, mai ales în contextul actual al crizei generale.

- Publicitate -

”Magazinele locale sunt foarte importante. La noi în localitate, acești comercianți țin legătura cu producătorii de roșii și legume din alte zone. Am marea satisfacție că am reușit la un moment dat să îi fac pe guvernanții din acea perioadă să înțeleagă importanța certificatelor de producător, că țăranul trebuie să se ducă în comună, să obțină documentul de care are nevoie ca să meargă oriunde în România. Magazinele produc. Ceapă, roșii, castraveți, toate aceste produse sunt de la producători români.”, a declarat pentru Agro TV președintele Asociației Comunelor din România și primar al comunei Vulcana Băi.

În încheiere, acesta a mai adăugat că ”de viitorul comunelor depinde viitorul  României”.

”Orice comună, oraș, municipiu, este unitate administrativ teritorială, nu administrativ locativă. Esențialul îl constituie teritoriul, iar când vorbim de teritoriu, 87,5% din România este sat. De aceea, dezvoltarea economică a comunelor despre care vorbește toată lumea este imposibilă fără mediul rural.”, a concluzionat Emil Drăghici.

Emisiunea “Agricultura, o șansă pentru România” este o inițiativă a Asociației pentru Sprijinirea Dezvoltării Agriculturii,inițiativă susținută de AgroTv, ProfitTv și Look Pus.

ALĂTURĂ-TE ACESTUI PROIECT!

Mai multe informații pe asdar.ro

Autor: Cristina Ciobanu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole