2 august 2021 - 02:48

ELIMINAREA INTERMEDIARILOR! PRIMUL CENTRU DE COLECTARE A ANIMALELOR PENTRU EXPORT

Asociaţia Aberdeen Angus urmează să infiinteze primul centru din România pentru colectarea animalelor în vederea comerţului intern şi extern. Înfiinţarea acestui centru reprezintă înlăturarea intermediarilor, astfel că, micii fermieri vor avea posibilitatea de a vinde animale la un preţ correct.

În momentul de faţă, asociaţia cumulează nu mai puţin de 900 de membri din toate regiunile ţării şi însumează 55.000 de bovine din rasa Aberdeen Angus. Acest număr reprezintă un procent de peste 90% din totalitatea capetelor existente în prezent în România. Totodată, asociaţia este singura organizaţie din România din sectorul bovinelor de carne, acceptata ICAR, organismul international care atesta corectitudinea comertului international cu bovine din rasa Aberdeen Angus.

Organizarea fermierilor din asociaţie a fost realizată independent, fără intervenţia sau ajutorul Ministerului Agriculturii sau al altor autorităţi sau instituţii. Planul crescătorilor de bovine din rasa Aberdeen Angus este cel de a înfiinţa două centre, iar în acest sens, asociaţia a cumpărat în comuna Fântânele din judeţul Mureş două ferme, situate la o distanţă de 1,5 km, una faţă de cealaltă.

În prima fermă achiziţionată, urmează să fie creat un centru destinat testării şi valorificării taurilor de reproducţie din programul de ameliorare, în timp ce a doua fermă este rezervată centrului de colectare şi vânzare a animalelor de reproducţie şi producţie, provenite de la micii fermieri