Elemente de crestere a randamentului la culturile de cartofi

Pessl Instruments și Solentum au încheiat un acord de parteneriat în agricultura de precizie pentru cultivatorii de cartofi și industria cartofilor.

Pessl Instruments, cu sediul central în Austria, este un producător și furnizor global de soluții avansate de tehnologie agricolă și instrumente holistice pentru luarea deciziilor informate sub marca METOS. Solentum este o companie de servicii din Olanda, care oferă soluții bazate pe date pentru lanțul internațional al valorii cartofului.

Decizii mai bune și rentabilitate mai bună

Împreună, companiile urmează să exploreze noi posibilități și oportunități de piață pentru a sprijini lanțul de cartofi prin furnizarea de instrumente care să ofere mai multe informații și o integrare perfectă, astfel încât clienții vor putea lua decizii mai bune și vor avea un ROI mai bun.

Domnul Egbert Bakker, directorul general al Solentum, spune: „Credem că acordul de parteneriat pe care Pessl Instruments și Solentum l-au închis, adaugă valoare clienților noștri. Fiind parte a ecosistemului Pessl Instruments, deschide o rețea globală pentru Solentum. De asemenea, împărtășim viziunea că instrumentele și serviciile combinate ale ambelor companii vor îmbunătăți luarea deciziilor și vor susține lanțul de valoare al cartofului. Prin acest parteneriat vom putea îmbunătăți cooperarea cu clienții noștri. ”

Estimați și monitorizați randamentul înainte de recoltare

Gottfried Pessl, CEO și fondator al Pessl Instruments adaugă: „De peste 25 de ani colaborăm cu producători de cartofi principali și companii integrate vertical. Nu numai pentru a-i ajuta în gestionarea mai bună a irigațiilor, ci și pentru a-i ajuta să gestioneze mai bine bolile și insectele. Parteneriatul cu Solentum ne deschide un nou orizont, unde vom putea estima și monitoriza randamentul înainte de recoltare și vom controla mai bine întregul lanț alimentar, inclusiv condițiile de depozitare.”.

Stații meteo, jurnale de date și senzori
Ca urmare a parteneriatului dintre Pessl și Solentum, cultivatorii de cartofi vor avea acces la gama completă de instrumente sub marca METOS, inclusiv stații meteo și jurnale de date. Mai mult, peste 45 de senzori diferiți vor ajuta la măsurarea tuturor parametrilor esențiali (de la temperatura frunzelor, solului și aerului, prin umiditatea relativă și precipitații, până la radiații) pentru a ajuta la gestionarea irigațiilor, monitorizarea insectelor, modelarea bolilor, gestionarea nutriției și multe altele.

Toate datele colectate de acest hardware sunt stocate în FieldClimate, platforma web pentru colectarea și afișarea datelor agrometeorologice.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole