El va fi noul ministru al Agriculturii?

Pe poziția de ministru al Agriculturii, pe una dintre listele propuse pentru cabinetul premierului desemnat Nicolae Ciucă, se află și liderul organizației județene din Botoșani a Partidului Național Liberal (PNL), deputatul Costel Șoptică.

Făcându-și o autoevaluare, președintele PNL Botoșani a motivat că atât formarea profesională, cât și studiile de specialitate pe care le-a urmat, reprezintă atuuri pentru ocuparea funcției, informează stiri.botosani.ro.

„Pe o parte, nu este un secret. Eu activez în zona agriculturii, inclusiv prin business-urile private pe care le-am avut. Nu în ultimul rând, în cei 10-11 ani de când sunt în Parlament, am activat numai în comisii pentru agricultură sau în comisii de ape și păduri. Am fost secretarul, vicepreședintele, președintele Comisiei de Ape și Păduri, acum sunt din nou vicepreședinte al acestei comisii. Deci am un background destul de mare. Recunosc, în ultima perioadă, am fost preocupat nu doar cu pregătirea practică, ci și cu cea academică, să spunem așa. Am făcut un master de profil, la instituții de stat recunoscute”, a declarat Costel Șoptică.

Totodată deputatul s-a autoevaluat ca un om care cunoaște foarte bine realitățile agriculturii, lucru care în opinia sa este esențial pentru ocuparea fotoliului de ministru al Agriculturii.

„E greu de spus (dacă va fi numit ministru al Agriculturii – n.r.). Eu mi-am pus la dispoziție toată experiența pe care am acumulat-o. Botoșaniul și România per ansamblu au nevoie de un om care cunoaște realitățile agriculturii, la firul ierbii, cum s-ar zice. Deci este posibil”, a explicat liderul PNL Botoșani.

Se pare că numele lui Costel Șoptică ca ministru al Agriculturii apare pe o listă pe care mai sunt vehiculate nume precum Lucian Bode, pentru Afaceri Interne, Nelu Tătaru, pentru Sănătate, Eduard Novak, pentru Tineret, Raluca Turcan, pentru Muncă, Sorin Cîmpeanu, la Educație, sau Dan Vîlceanu, pentru Finanțe.

Costel Șoptică a absolvit Facultatea de Pedagogie în chimie-fizică a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași în 1990, apoi a mai urmat un curs de management educațional și a profesat exclusiv în învățământ, până în 2002, când și-a deschis prima afacere. Șoptică a intrat în Parlament în calitate de deputat, în legislatura 2012-2016. Potrivit rapoartelor de activitate disponibile, Costel Șoptică a avut, în calitate de senator, 37 de propuneri legislative inițiate, dintre care 13 promulgate legi, iar în calitate de deputat, în actuala circumscripție, a cumulat nouă propuneri legislative, două luări de cuvânt și patru interpelări.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole