Egiptul, achiziție de 60.000 de tone de grâu românesc. E cel mai ieftin!

Egiptul a cumpărat recent 60.000 de tone de grâu românesc, printr-o licitație internațională organizată de Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC), entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de cereale în numele statului egiptean, transmite agenția Reuters, citată de AGERPRES.

La licitaţie, GASC a căutat să cumpere grâu care să fie expediat în perioada 5-20 octombrie şi/sau 25 octombrie-10 noiembrie şi/sau 15-30 noiembrie, iar instituţia a cerut furnizorilor să prezinte oferte pe baza preţului free-on-board (FOB), urmând ca plata să se facă la vedere, utilizându-se fonduri provenite de la Islamic Trade Finance Corporation (ITFC).

Grâul românesc a avut cel mai scăzut preţ la licitaţie și va fi expediat către Egipt între 5-20 octombrie.

Potrivit traderilor, plafonul neoficial de preţ stabilit de Rusia face grâul rusesc mai puţin competitive, permițând României și Bulgariei să vină cu oferte mai bune.

„Preţul minim neoficial de export al Rusiei pare că reprezintă o frână pentru ofertele ruseşti prezentate la licitaţia GASC. Diverse companii au oferit un preţ free-on-board (FOB) de 270 de dolari pe tonă pentru grâul rusesc, permiţând grâului provenit din România şi Bulgaria să fie oferit la un preţ mai scăzut”, susţine un trader german.

Egiptul este cel mai mare cumpărător mondial de grâu, un produs de bază necesar pentru a menţine programul de subvenţionare a pâinii, de care depind peste 70 de milioane dintre cei 103 de milioane de egipteni. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole