21 septembrie 2021 - 16:26

ECHIPAMENT MODERN DE ERBICIDARE AUTOPROPULSAT FABRICAT IN ROMANIA

Destul de greu, incep sa se dezvolte si producatorii romani de utilaje dedicate agriculturii. Este adevarat, concurenta acerba facuta de firmele straine, este de-a dreptul descurajatoare, dar din cand in cand mai apar super echipamente autohtone gandite de inginerii romani si mesterite de la A la Z la noi in tara.

Pana in momentul de fata au fost realizate doua prototipuri ale utilajului care au fost prezentate la expozitii agricole din tara si din strainatate. Sef lucrari dr. ing. Gabriel Ursescu a explicat faptul ca masina este una foarte necesara in agricultura moderna, intr-o gama diversa de lucrari esentiale pentru asigurarea productivitatii. Profesorul spune ca propunerea de a realiza proiectarea mecanica pentru acest fel de masina autopropulsata de erbicidat, propunere venita din partea companiei Agritehnica, a fost o provocare data si de faptul ca aceasta nu a mai avut pana la momentul respectiv tangenta directa cu domeniul agriculturii.

Raluca Daria Diaconiuc, colega noastra de la Iasi, va prezinta un material video dedicat acestui echipament autopropulsat pentru tratamentele fitosanitare si de erbicidare.