26 septembrie 2021 - 00:14

Aurel Simion, numit secretar de stat la Ministerul Agriculturii

Aurel Simion, fondatorul brandului de produse tradiționale ”Ca altădată”, a fost numit de premierul Ludovic Orban secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Astfel, vâlceanul este, începând cu data de 17 decembrie, cel de-al treilea secretar de stat din echipa lui Adrian Oros.

Pe Aurel Simion îl recomandă, pentru funcția de secretar de stat, pregătirea în sectorul agroalimentar, dar și experiența antreprenorială. Acesta are un doctorat în prepararea prin afumare a preparatelor și este administratorul companiei Avi-Giis din Vâlcea (prelucrarea şi conservarea cărnii). Simion a fost printre primii producători locali care și-a atestat produsele ca fiind produse tradiționale.

El a fost desemnat „Producătorul Tradiţional al Anului 2017”. Importanta distincţie i-a acordat-o chiar Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, „pentru rezultate deosebite în campaniile agricole din anul 2017 şi efortul depus zi de zi în a demonstra că, în România, se poate face producţie alimentară în mod tradiţional”.